Koronavirus ja HOAY

- HOAY

Helsingin kaupungin ohjeita koronavirukseen liittyen täältä
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/helsinki-varautuu-koronavirukseen-monin-tavoin

Opetusalaan liittyvää koronatietoutta löytyy kootusti osoitteesta https://www.oaj.fi/arjessa/koronavirus/

Valtioneuvosto muutti koronaohjeistustaan 20.3. Maanantaista 23.3. lähtien myös niillä 1. – 3. -luokan oppilailla, joiden vanhemmat eivät työskentele yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisillä aloilla, on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen. Kasko kehottaa painokkaasti myös näitä oppilaita jatkamaan etäopetuksessa.

Helsingin kaupungin perusopetuksen johto ohjeistaa, että 20.3. lähtien opettajaryhmät jatkavat suunnittelua etänä. 20.3. lähtien koulussa voi olla vain lähiopetusta antavat ja kouluruokailua valvovat opettajat sekä tähän toimintaan osallistuvat avustajat.

Koronavirusepidemian nopean laajenemisen vuoksi HOAY joutuu peruuttamaan monia suunniteltuja tapahtumia. Kaikki kevään tapahtumat lukuun ottamatta HOAY:n sääntömääräistä kevätkokousta 21.4. on peruttu.

Helsingin kaupungin palveluksessa olevat opettajat voivat sairastuttuaan olla esihenkilön luvalla poissa kymmenen päivää ilman, että tarvitsee hankkia lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta.

HOAY:n luottamusmiehet palvelevat normaalisti, joskaan koulukäyntejä ei vallitsevassa tilanteessa tehdä. Luottamusmiehet tiedottavat mahdollisten työn keskeytyksen vaikutuksista tällä sivulla sekä sähköpostitse yhteysopettajien kautta.

HOAY:n toimisto palvelee normaalisti.