Tarkennettu ohjeistus mielenilmaisuun osallistumisesta perjantaina 18.9.2015

- HOAY

YHDISTYSTIEDOTE TYÖNTEKIJÄJÄRJESTÖJEN MIELENILMAUKSESTA

HOAY.n hallitus on tehnyt päätöksen osallistumisesta mielenilmaukseen perjantaina 18.9.2015

Kyseessä ei ole lakko vaan mielenilmaus, jolla puolustetaan vapaata oikeutta sopia työajasta ja palkastaNyt maan hallituksen suunnitelmat tähtäävät näiden oikeuksien rajaamiseen pakottavalla lainsäädännöllä. Tämä uhkaa rikkoa myös kansainvälisesti tunnustettua periaatetta, jonka mukaan laki suojelee lähtökohtaisesti heikompaa osapuolta eli työntekijää. OAJ ja HOAY vastustavat hallituksen suunnitelmia. OAJ on tietoinen maan heikosta taloudellisesta tilanteesta ja on ollut ja on valmis etsimään rakenteellisia ja muita ratkaisukeinoja neuvottelupöydässä.

OAJ on järjestönä mukana mielenilmaisussa. Jokainen OAJ:n jäsen päättää kuitenkin itse osallistumisestaan. Mikäli jäsen ei osallistu Helsingin mielenilmaisuun, on hän perjantaina työssä normaalisti.

Mielenilmaisuun osallistuminen ei saa haitata millään tavoin ylioppilaskirjoitusten järjestämistä. OAJ lähtee siitä, että mielenilmaisuun osallistumisen takia ei yhtään koulua tai päiväkotia kokonaan suljeta, jottei mielenilmaisuun osallistumisella vaaranneta lasten tai opiskelijoiden turvallisuutta.

Muista, että sinulla on ilmoitusvelvollisuus työnantajalle, jos olet poissa työpaikalta, ellet ole hakenut ajankohtaan virka-/toimivapaata.

Kaupungin ja valtion koulut

Virkasuhteisena (kunnan tai valtion oppilaitoksessa oleva viranhaltija tai tuntiopettaja) voit osallistua mielenilmaukseen, sillä HOAY on tehnyt päätöksen mielenilmaukseen osallistumisesta virkasuhteisten opettajajäsenten osalta. Tässä tapauksessa työnantajan sanktio rajautuu ansionmenetykseen.

Yksityiset koulut

Työsuhteisena (yksityisen oppilaitoksen opettaja), voit osallistua tilaisuuteen ilman sanktioita, ansionmenetystä lukuun ottamatta. Mahdollisten haitallisten seurausten välttämiseksi, pyydä esimieheltäsi lupa työpaikalta poistumiseen (työloma-anomus). Kysy tarvittaessa lisätietoa yhteysopettajalta.

Saapuminen

Mielenilmaus alkaa Rautatientorilla Helsingissä perjantaina 18.9.2015 klo 11.00 ja tilaisuuden arvioidaan päättyvän klo 13.00. Huomioittehan, että tapahtumapaikalle siirtymiseen pitää varata normaalia enemmän aikaa. Läheltä tulevat arvioivat itse, voivatko he mennä töihin ennen mielenilmausta ja palata töihin mielenilmauksen jälkeen.

Tapahtumaan saapuvat bussit ajetaan olympiastadionin pysäköintialueelle, mistä osallistujat kävelevät Rautatientorille. Jos olympiastadionin pysäköintialue on täynnä, käytetään Linnanmäen pysäköintialuetta. Liikenteessä olevista kaukojunista on listaus STOP tapahtuman Facebook-sivulla.https://www.facebook.com/stopmielenilmaus?fref=ts

OAJ jakaa ilmapalloja ja mielenilmauskylttejä Musiikkitalon tai Finlandiatalon takana sijaitsevalla pysäköintialueella. Pyydämme jäseniä käymään OAJ:n materiaalinjakopaikalla. Busseilla saapuvat pitää ohjeistaa kävelemään tämän kautta Rautatientorille. Meidät tunnistaa OAJ:n logolla varustetuista sinisistä jättipalloista, joissa logon lisäksi lukee ”Aina voi oppia enemmän”. Mielenilmaisun jälkeen kyltit pyydetään palauttamaan samalle paikalle. 

Sateenvarjon saa ottaa mukaan, mutta olisi kuitenkin hyvä, että osallistujat varautuisivat mahdolliseen sateeseen mieluummin sadetakin kuin sateenvarjon kanssa. Paikalla on myös ensiapu sekä bajamajoja. Tilaisuudessa ei ole ruokamyyntiä tai –tarjoilua.

Seuratkaa OAJ:n jäsensivuja, joille päivitämme tarvittaessa tarkentavaa tietoa.

HOAY ei valitettavasti voi korvata jäsenilleen mielenilmaukseen saapumisesta aiheutuvia kustannuksia.

Tiedoksi kaikille mielenilmaukseen osallistujille!

HOAY:n edustaja on tavattavissa OAJ:n materiaalinjakopisteellä Musiikkitalon tai Finlandiatalon takana sijaitsevalla pysäköintialueella. Pyydämme jäseniä käymään OAJ:n materiaalinjakopaikalla. HOAY:n edustaja jakaa HOAY:n valkoisia huomioliivejä niin kauan, kuin niitä riittä.