Yhteysopettajaseminaari Paasitornissa

- HOAY

HOAY:n perinteinen syksyn yhteysopettajapäivä järjestettiin 24.10.2015 Paasitornissa. Paikalle tuli 120 helsinkiläistä opettajaa. HOAY:n puheenjohtaja Timo Saavalainen avasi seminaarin.

Tilaisuudessa kävi puhumassa myös kansanedustaja ja opetuslautakunnan jäsen Nasima Razmyar, joka kertoi koskettavasti omista kouluaikaisista kokemuksistaan maahanmuuttajaoppilaana.

Ensimmäisenä puhujana oli OAJ.n viestintäjohtaja ja Opettaja-lehden päätoimittaja Marja Puustinen, joka esitteli OAJ:n viestintästrategian uudistuksia ja kertoi siitä, millaisia rooleja opettajalle annetaan mediassa.

Toisena puhujana oli kansanedustaja ja opetuslautakunnan jäsen Nasima Razmyar, joka kertoi koskettavasti omista kouluajoistaan maahanmuuttajaoppilaana.

Opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen kertoi omassa puheenvuorossaan siitä, millainen on tulevaisuuden helsinkiläinen koulu. Hänen puheessaan korostuivat muunneltavat opetustilat ja digitalisaatio.

HOAY:n edunvalvontavaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Laakso kertoi syyskuun mielenilmauksen taustoista ja viestinnällisistä haasteista.

Kansanedustaja ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Wille Rydman puhui vakuuttavasti hankalasta taloudellisesta tilanteesta, joka vaikuttaa sekä Helsingin että koko Suomen mahdollisuuksiin järjestää laadukasta koulutusta.

Pääluottamusmies ja OAJ:n hallituksen jäsen Jaana Alaja hahmotteli niitä tulevaisuuden kuvia, joita julkisen talouden alijäämä mahdollisesti koulumaailmalle aiheuttaa. Pääluottamusmies Jukka Talvitie puolestaan esitteli keinoja, jolla laadukas opetus voidaan toteuttaa myös niukkenevien resurssien maailmassa. Tärkeimpänä hän piti sosiaalisen pääoman kasvattamista opetustoimessa.

Työsuojeluvaltuutetut Hanna Näremaa-Perälä ja Timo Saarinen kertoivat mm. Kunta 10-kyselyn tuloksista sekä opettajan työn kuormittavuudesta.

Työskentelyosuuden päätteeksi jakaannuttiin luottamusmiesryhmiin, jossa käsiteltiin koulukohtaisia asioita.

Seminaari päättyi tunnelmalliseen illalliseen Meripavilionki-ravintolassa.